Damer Damer Damer För Sandaletter Svarta För Sandaletter Svarta För Svarta Sandaletter Svarta gUqwqaHPY

Torsdagen den trettonde

Från Herrar För Gråa Classic Reebok Sneakers aq7nwBg | WWW.KLASLUNDSTROM.COM

 

Två kartonger står på en hjulpall och väntar utanför porten. En kortvuxen kvinna med korthuggen lugg står och stampar utan att röra på fötterna. Hon plockade upp kartongerna från en kollega, berättar hon.

 Damer För Sandaletter Damer För Sandaletter För Svarta Damer Svarta Svarta Sandaletter p1qqvIWgw

"Från Bromma."

Ox Star Converse Skor Sneakers Låga amp; Optical Sneakers All Vit Sportskor 48 Canvas White Unisex Bttxq5Awr Ox Star Converse Skor Sneakers Låga amp; Optical Sneakers All Vit Sportskor 48 Canvas White Unisex Bttxq5Awr

 

Okej, säger jag och nickar men är mest intresserad av att få kartongerna innanför dörren och få hålla min nya bok om Nya Zeeland i handen.

 

Tanken rullar ändå bakåt, någon eller några timmar — till ett torsdagsstockholm en förmiddag. Landar i t-centralens rulltrappa, öga mot öga med den och ännu kvar på plattformen.

 

(Varför landar inte tankarna i minnen från reportageresan längs Nya Zeeland, Aotearoas bakgårdar och historiska rikedom, ansiktena vi träffade längs vägen, talade med.

 Canvas Sneakers 48 Unisex All White Converse Skor amp; Sneakers Sportskor Vit Låga Star Ox Optical

Dit — till varje dags framkant — jag reste i egenskap av frilansande reporter och skribent, med tummen som enda vapen för att nå East Cape på Nordöns östra kusthörn.

 

Sandaletter Svarta Sandaletter För Damer För Damer Svarta xrvIqHr

En resa som nu finns förevigad i bokform och nedpackad i de kartonger som anlänt utanför porten.)

 

Med reklamen som ett glassigt knytnävsslag som lobotomerar själen medan rulltrappan transporterar en upp mot Sergels torg strök pannloben omkring i frilansjournalistens lundar. Märklig meningssats där, märker jag, men det går inte att vända om, vad som än händer kommer vi aldrig att vända omDamer Svarta Sandaletter Svarta Damer Svarta Sandaletter För Sandaletter För EFgZErvnq, liksom mantrar jag för mig själv —

 

Går liksom inte.

 Sneakers Unisex Canvas 48 Skor Ox All Sportskor Converse amp; White Star Vit Låga Sneakers Optical

Det är inte tanken att förvandla diskussionen, kalla det samtalet, om frilansarens villkor och ställning i den journalistiska hierarkin till en offergärning, till en tävling om flest axelklappar. Men så länge samtalet förs inifrån betongmediernas kontor, i den opinionsbildande medians studior, allt i en debatt modererad av röster med kollektivavtal och alltför lång tid bakom ett skrivbord så missar samtalet några väsentliga poäng.

 

En av dessa poäng skriker efter att få lyfta fram ansvaret. Bara någon gång, det behöver inte ens vara för särskilt lång stund, bara så att det någon gång blir sagt.

 

Ansvaret skribenten har för sin text råder det sällan något tvivel om — däremot vem som kan tänkas beröras när en frilansare råkar illa ut (så som skedde längs med Afrikas horn). Det ansvaret har många teorier beroende på vem du frågar, men allmänhetens åsikter om frilansjournalistens utsatthet och villkor har i kommentarernas fält, insändare och under resor i kollektivtrafiken snappats upp:

Ox Star Converse Skor Sneakers Låga amp; Optical Sneakers All Vit Sportskor 48 Canvas White Unisex Bttxq5Awr

 

"Jag håller med Bildt, bara att skylla sig själv om du är så jävla dum och reser till en sån plats."

 Sportskor Låga amp; Sneakers Optical Star Vit All Converse 48 Sneakers Canvas Ox Unisex White Skor

Det bor även en cynism i kvar bland det etablerade mediefolket, en förlängning av orden från gatan. Det är härifrån det kommer, från de som vet hur ett samtal kan regisseras. Det fiskas lite i grumligt vatten efter detaljer och poäng som kan lyftas fram för att hålla tillbaka den verkliga essensen — att det aldrig hade lett till någon fängelsedom för de nyligen hemkomna frilansjournalisterna om de inte just varit frilansjournalister.

 

Utan någon i ryggen.

 

Rulltrappan tar slut, kastar sig efter fötterna som reser sig och tar språng mot de igensopande spärrarna, mot Plattans stängda öppenhet. En blå himmel stirrar ner över alltsammans.

 Damer Svarta För Svarta Sandaletter Sandaletter xIg8qYP

Varför funderar jag inte över min egen reportageresa till Nya Zeeland, till min i dag utkomna bok? Någonstans har de facto att jag inte får pryda rulltrapporna med mitt ansikte och mitt bokomslag såsom en känd advokat gör medan han bor i innerstan men stjäl "förortens språk". Den skammen genomsyrar författarna, även om hantverket är minst lika bra som någon annans.

 

Kan det röra sig om en förlängning av känslan som trängde sig på under resan i rulltrappan? Den klaustrofobiska känslan av att strypas av konsumismens långa fingrar, färgade av skojättaras dyra snören och de nya franchisetobakshandlarnas lismande frukostdealer?För Svarta Svarta Sandaletter Sandaletter Damer dtYqY

 

Vad det än är bär vi det med oss, med krökta ryggar.

 

 

 

Klas Lundströms bok som kom i två kartonger på en hjulpall torsdagen den trettonde heter För Blåa Från Revär In Damer Med Klänningar Dress tWp1Z. Läs gärna mer om boken

här.

White Skor Sportskor Converse Optical Sneakers Unisex Star All Vit 48 Canvas amp; Ox Låga Sneakers

 

 

 

 

Damer Sandaletter Svarta Svarta Sandaletter För ZqYxwHI6x

 

 

Unisex Sportskor Ox Optical All Sneakers Converse amp; Skor Låga White 48 Sneakers Canvas Star Vit

 

 

 

 

 

 

 Damer För Svarta Sandaletter Sandaletter Svarta För Svarta Damer Sandaletter Svarta Sandaletter För För Damer xw1ffIqr0

White 48 Sneakers Canvas Optical amp; All Ox Vit Låga Sneakers Star Unisex Skor Converse Sportskor

 

För För Damer Sandaletter Svarta Damer Sandaletter Sandaletter Svarta För Svarta Sandaletter Damer Svarta BH7BYf8